останнє оновлення:
18:32
Вівторок, 08.01
ГОЛОВНА
НОВИНИ
ІНТЕРВ'Ю
СТАТТІ
ЛІТЕРАТУРА, ПУБЛІЦИСТИКА
ФОТОГАЛЕРЕЯ
РАДІО
Інтернет-радіо "Високий Вал" / музика, новини, програми
LOVE-"ВВ"
Знайомства в Чернігові і регіоні / SMS-підвищення рейтингу
ОГОЛОШЕННЯ
Подати безкоштовне оголошення з фото / регіональний банк оголошень
ПОРАДИ СПОЖИВАЧУ
Відповіді на запитання, поради спеціалістів ДП "Чернігівстандарт- метрологія"
MyZIka
Музичні новини, гурти, виконавці, МуZіка у форматі *.mp3
РЕЛІГІЙНІ ГРОМАДИ ЧЕРНІГОВА
АНОНСИ
ТЕМА ДНЯ
Кілька коротких тематичних випусків у аудіоформаті (архів)
РЕДАКЦІЯ
Контактна інформація, про видання
РЕКЛАМА
як розмістити рекламу на "Високому Валі"

Пошук



Розсилка новин





Гороскоп:
Загрузка...

Ретро ФМ

Радіо «ЕРА»

Газета УДАЧА

Областной еженедельник «Объявления по средам»

Ваш курсор на пульсі міста - ''Щоденний Львів''

 Західна інформаційна корпорація: новини Західної України

USAID

ВІДРОДЖЕННЯ

ПАРТНЕРСЬКІ ЛІНКИ:
Депутат Чернігівської міськради Артем Стах
ПОЛІТИКАНТРОП
Web-radio «СКРИНЯ»
Інвестуйте в Чернігівщину! Чернігівський інфомаційний портал
Черниговские объявления
Мережа "Союз"
studic.info
Козацький журнал "Нова Січ"
Відлуння віків
Сумно
ОПОРА
MP3-архів "Діжка"
Сайт "Мой Чернигов"
Phone cards
Сіверщина
Телефонний довідник Чернігова
Фотогалерея та форум міста Прилуки
"ЛАСТИ" - сайт Андрія Радченка (Тбілісі)
Громадський рух за українську Церкву
Центральний парк культури і відпочинку Чернігова

ЖКГ
Допоможіть ЖРЕД працювати!

СміттяКожен відвідує різноманітні крамниці та супермаркети. За що ми платимо? Товар потім гроші, або навпаки – в будь-якому разі споживач свідомий свого вибору. Він сам створює зобовязання фактом отримання товару на руки.

Подібна схема працює і при отриманні послуг. Так, кожен користується послугами перевізників, перукарів тощо і виконує оплату по факту отримання послуги.

Проте є деякі унікальні послуги.
Послуги, при наданні/отриманні яких ця схема адекватного обміну НЕ працює…

Мовчите? Значить «обслужені по повній»

А ці самі послуги інколи, часто або як правило (потрібне підкреслити) значаться тільки на папері. На папері рахунку за послуги від КП «Деснянське» або КП «Новозаводське».

Наприклад, плата за утримання будинків. У якому стані наші газони, спортмайданчики, ліфти, підвали, сходові клітини? Чи точніше «клітки», бо живемо, немов у зоопарку. Але ЖРЕД (тобто згадані КП – комунальні підприємства) регулярно надсилають рахунки. Нічим не підтверджуючи факт надання послуг і їх якість.

Працює схема «шиворот-навыворот». Докази повинна надавати не та сторона, яка вимагає, а від якої вимагають. У випадку з «послугами» ЖРЕД споживач зобов’язаний, якщо не доведе зворотнє!

Але це не все. Якщо ви бажаєте довести невиконання ЖРЕД роботи, за яку надісланий рахунок, то мусите робити це разом з… представником ЖРЕД!

Як може виконавець підтвердити факт надання послуги? Механізм відпрацьований. Споживач погоджується з тим що послуги надані у повному обсязі і сам бере зобов’язання оплати, підписуючи акт виконаних робіт. В такому разі робота дійсно буде виконуватися, а комунальні послуги не будуть «унікальними».

Проте нам доводиться, отже і треба вміти спілкуватися зі ЖРЕД за існуючої системи. Про обов’язки з «утримання» будинку, території, поточного ремонту тощо Ви можете нагадати письмовою заявою. Для початку. Бо, як показує досвід автора цих рядків, такі заяви просто лишаються без відповіді. Хоча це невиконання вимоги статті 15 Закону України «Про звернення громадян».

Не отримав – не сплатив!

Ви купуєте гнилі яблука? Я – ні.
І чомусь я впевнений, що так само їх не купують ні голова мого «рідного» ЖРЕД Васильков Олександр Олександрович, ні голова КП «Деснянське» Шаповалов Ігор Олегович.

Точно як за гнилий товар, ні я, ні ви НЕ повинні платити за «гнилі» послуги. Тобто, скажімо так, «неякісні» або «надані не в повному обсязі».

Так, напередодні запровадження нових тарифів у столиці перший заступник київського мера прямо сказав, що відтепер кияни можуть не платити за неякісні житлово-комунальні послуги.

– Якщо нормативи не дотримуються, ви не повинні платити за послугу, оскільки вона не вважається наданою, – сказав Анатолій Голубченко. – Це нормальна цивілізована практика. Крім того, у разі навіть дрібних аварій (з крана почала постійно капати вода через зіпсовану прокладку, або зламався зливний пристрій в бачку), ви маєте право вимагати зменшення платні – на 2% від місячної вартості цієї послуги за кожну добу прострочення у виконанні ремонту. Причому усунути витікання води жеківський сантехнік повинен відразу після надходження заявки, а на усунення причин витікання йому дається одна доба. А далі – відлік пішов.

Відносини виконавця (суб'єкта господарювання) і споживача (фізичної особи, тобто нас з вами) чітко реґламентує Постанова Кабінету Міністрів України №630 від 21 липня 2005 року «Про затвердження Правил надання послуг з централізованого опалювання, подачі холодної і гарячої води і водовідведення…» за підписом тодішнього прем’єр-міністра Ю.Тимошенко.

Сплатіть за...

Наприклад, якщо води немає більше 6 годин на добу – платимо менше на 3,3% місячної оплати за кожний проблемний день.

Як правильно спілкуватися зі ЖРЕД-ом

Письмово. Писати мовою Закону.
Загальні основи, якими керуються споживачі, це стаття 18 Закону України «Про житлово-комунальні послуги», яка регламентує складання акту-претензії безпосередньо споживачами.

Відповідно цієї статті, споживач спочатку повинен викликати представника ЖРЕД. Для цього необхідно скласти у двох екземплярах заяву-виклик і подати її до ЖРЕД.

Важливо отримати позначку або штамп, який засвідчуватиме прийом виклику на її другому екземплярі, який залишається у Вас. Цю позначку або штамп зобов'язана поставити посадовець ЖРЕД, що прийме заяву з указанням дати прийому, вхідного номера та її прізвища.

Також можна скористатися послугами пошти. Надіслати примірник документу листом з повідомленням про вручення. Не у всіх є час особисто відвідувати такі неприємні установи.

Зверніть увагу на те, що споживачі мають право самостійно складати акт-претензію. У разі неприбуття представника виконавця у строк до двох днів або необґрунтованої відмови від підписання акта-претензії він вважається дійсним, якщо його підписали не менш як два споживачі.

Акт-претензію треба заповнювати уважно, не допускаючи помарок і одним з членів комісії.

Перше. У акті-претензії треба вказати точну дату і час початку огляду місця де виявлені порушення у наданні послуг з утримання будинків і території.
Друге. Члени комісії повинні вказати прізвище, ім'я, по батькові і адресі де вони прописані. Потрібно щоб члени комісії проживали в одному будинку за місцем виявлення порушення.
Третє. Вказується точна дата з якого періоду існує недолік у наданні послуги, або надання послуги взагалі відсутнє.
Четверте. Вказується адреса де складається акт-претензія, при цьому необхідно підкреслити, де саме виявлено порушення.
П'яте. Якщо у членів комісії виникли зауваження, вони їх вносять до акту, а в разі їх відсутності порожні місця закреслюються відповідно нормам діловодства.

Повертайте грошики!!

Це ваша законна вимога і громадянський обов’язок.

Акт-претензія споживача подається виконавцю, який протягом трьох робочих днів вирішує питання про перерахунок платежів або видає письмово споживачу обґрунтовану письмову відмову в задоволенні його претензій.

Проте ймовірно що робити це не доведеться, якщо ваша мета – лише «допомогти» ЖРЕД виконувати свої обов’язки. «Гріхи» напевно будуть усунуті. Адже інакше справа виходить за межі «рідного» ЖРЕД.

Заява про перерахунок розміру платежів з доданим примірником акту-претензії подається до КП «Деснянське» чи КП «Новозаводське» відповідно. До перерахунку виконавця зобов’язує той же Закон України «Про житлово-комунальні послуги» – статті 18, 20, 21.

Не пропонує. Не дає право. А саме зобовязує.

Після відмови у перерахунку комунальних платежів за недодані/ненадані послуги йдете до районного суду за місцем проживання, де пишете позовну заяву.

Або ж поводитеся простіше – не сплачуєте рахунки комунального підприємства у відповідь на невиконання ним своїх обов’язків та вимог Закону.

А вірогідність того, що хтось буде проводити тривалий, клопітний і недешевий процес примусової реалізації вашої квартири заради кількох тисяч гривень, дорівнює або наближається до нуля. Так запевняє нас Тетяна Монтян – адвокат, що відома як прямолінійний правозахисник. Проте це вже інша тема.

Для чого цим займатися?

Запитують і додають: «Адже систему не зміниш».
Згоден. Проте є дві причини.

По-перше, неприємно коли тебе обдурюють. По-друге, і головне – ваші права виконуються рівно настільки, наскільки ви того вимагаєте.

Дітям-термінаторамМожливо, десь у країні остаточно «загнившого» капіталізму і справді злочинцю зачитують його права, як це показують у кіно. Не знаю. Знаю тільки, як у нас.

Хоча визнаю – до цього змусили не обдерті стіни, сміття на «прибудинковій території» чи гойдалки, небезпечні для життя дітей.

У мене чергового разу потікла труба. Проіржавіла до дірки. Через місяць після заварювання попередньої течі. Була подана заявка. Але. Нема зварювальника. Потім нема карбіду. Потім машина ЖРЕД-у зламана… Всіх причин, що були протягом кількож тижнів мені названі, не згадаєш.

Зате була надана цінна порада. Як збирати і зливати воду. Щоб не заливала нижню квартиру. Доки течія не «самоліквідувалася» – забилася брудом. Проте метал не має властивості, як жива тканина – затягувати рани… Виконати роботу допомогла Заява-виклик.

РемонтПерерахунок згідно вимоги Закону за ненадані послуги з аварійного (!) обслуговування КП «Деснянське» так і не виконало.

Замість того я отримав від головного інженера КП «Деснянське» погрозу стягнення «боргу» за так звані «послуги» через суд. Він завітав у гості – поглянути на цю трубу, яка символізує собою всю віджившу систему ЖРЕД.

P.S.
Ось вже зо два тижні у під’їзді проводиться косметичний ремонт. Зачистка, замазка, мабуть далі буде фарбування.
Дивно. Адже заяви на перерахунок за неремонтований будинок я ще не давав. А мабуть варто було.
Одну. Але – від кожної квартири!

 

На фото:

1. Уламки бетонних конструкцій. Не вивезені з часу будівництва наприкінці 80-х років.
Ви готові випустити свою дитину на прогулянку до цієї компанії?

2. Так Чернігівський Водоканал закликАв до вчасної сплати за воду.

3. Ви готові покатати на цих гойдалках свою дитину?
У травні цього року в місті Єнакієво дві школярки загинули на власному подвір’ї. Розчавлені насмерть 32-річною гойдалкою.

4. Ремонт розпочався. Допоможіть свойому ЖРЕД відремонтувати ваш під’їзд!

 

ЗКАЧАТИ зразки документів, які допоможуть вашому ЖРЕД працювати

 

Довідка Високого Валу:

КП «Деснянське»:
Шаповалов Ігор Олегович – 3-50-32,
вул. Академіка Павлова, 13.

КП «Новозаводське»:
Кучма Анатолій Володимирович – 69-95-76
пр. Перемоги, 15.

Управління ЖКГ:
Антошин Вадим Леонідович – 43189
заступники: Козин Анатолій Григорович – 40215;
Чайковський Григорій Михайлович – 44274.

 

Офіційний веб-портал Чернігівської міської ради:

 

До теми:


Сергій СТУК, 04.12 | 09:14

Версія для друку

Коментарі:


Ось вже і стіни пофарбували...

А ТИ! вже бомбанув пакетом заяв свій ЖРЕД?



Так, звичайно поділіться інфо.
Бажано також з прикладами чи зразками, що допоможуть іншим. В даній статті не міститься інформації по судових розглядах справ. То ж Ваша інформація буде доречна

bibaloon

потемнели обои, плесень, стерся линолеум, треснул унитаз - это обязанность Жека менять и ремонтировать - закон превыше всего.
Посчитайте количество секций ваших батарей и проконсультируйтесь со специалистом, обычно секций на 2-3 меньше положенного стоит на каждой батарее в наших квартирах.
Что касается не добится...
Я ж добился, а для примера, господа журналисты, могу дать всю информацию, только опишите



наконец-то, а теперь господа жуналисты можете как пример борьбы за справедливость опубликовать статейку о моем деде, который добился не толко мелочей но и полного капитального ремонта квартиры + компенсации правда раз в 100 заниженой судом (ремонт которого делали именно с подачи антошина), но это другая история... зато закон был выполнен хотя и через 3,5 года

пусть теперь каждый найдет у себя дома мелочи невыполнения закона, и все в суд... и будет большой флеш моб, может тогда будут не за откатами своими следить а впервую очередь за работой своих подопечных.



Так, Боб. :)
"Казлы каторые мешают нам жить..."



Є ще теми про несплату за послуги ЖРЕДів, про обґрунтування встановлених цін, яке ніхто не бачив, про зустрічні позови, про колективну власність на горища і підвали... Правда матеріал без власної практики.



Про об'єднання громадян свідомо нічого не сказано. Адже тема - дії громадянина сьогодні і зараз. А розворушити типове кубло, в якому у кожного "моя хата зкраю" - справа далеко не швидка і далеко не легка.

"За допомогою ... до того, хто її повинен вам надати..."
Хе! Повинен і надаватиме - дуже різні поняття насправді. Та й не у конкретній допомозі справа. Кожен повинен вміти допомогти собі на початковому етапі принаймні.

А якщо у Вас є досвід, інформація - то, як кажуть - wellcome. Координати редакції внизу сторінки. Тема актуальна, доки ця гнила система на іздохне.



шановний, будь-яким питанням необхідно займатися професійно ... надаючи нефахові поради городянам, ви "ллєте воду на млин Соклова", адже ваша теорія не спрацює і люди розчаруються, а вихід, дійсно, існує - наша сила в об'єднанні...
Законодавство дозволяє громадянам об'єднюватися за теріторіальною ознакою для захисту спільних прав - створювати органи самоорганізації населення (будинкові або квартальні комітети). Для цього не потрібно оформлювати юридичну особу, а всі рішення колегіально приймає громада території (будинку) або обрані нею особи. Така система дозволяє одній особі захищати права сотень громадян (або найняти для цього професіонала). Тож, коли на кону буде стояти не смішні кілька гривень, а кілька тисяч гривень, то і вішношення з боку Шаповалова (у вашому випадку) істотно зміниться. У цьому напрямку існує місцевий позитивний приклад будинку 18-а по вул. 50 років СРСР, де одна (!!!) особа ще на підготовчому етапі створення ОСН так налякала начальника КП "ЖЕК - 6", що у будинку було зроблено "євроремонт" (за нашими мірками), а на порядку денному стояло питання звільнення начальника підприємства (!!!) ... може ще й звільнять. За допомогою ви можете звернутися до того, хто її повинен вам надати - депутатської комісії з питань ЖКГ Деснянської райради...


Козак 2 Автор

Спасибо за статью! Вы здорово поработали! Не бросайте эту тему. Очень хотелось бы услышать конкретные примеры.

Боб!

Все они Козлы! Не добьёшся ничего!

Додати коментар:
Iм'я:
E-mail:
Повідомлення:
Код:
Будь ласка, натискайте 1 раз!

_"Високий Вал" - Пошук знайомств:
Untitled

Я:
Знайти:
Вік:
років
Де:


_НОВИНИ ПАРТНЕРІВ / "Укр.нет"
Новости КИНО и ТВ РАБОТА И КАРЬЕРА
Загрузка...

Загрузка...
Загрузка...
Загрузка...
Загрузка...
Свежие вакансии:
Загрузка...

МЕТА.UA
Загрузка...

_НОВИНИ ПАРТНЕРІВ / "JOIN":
Погода, Новости , загрузка...

_НОВИНИ ПАРТНЕРІВ / "ОГЛЯДАЧ":
 19:51 Жінки здатні й на ТАКЕ!
 19:36 Еротичні фото Юлі вбивають наповал
 19:35 Новоросійська гра: Допоможи Шараповій витратити гроші!
 19:20 Поспішаючи на уроки, школяр потрапив під колеса авто
 19:15 Не залишай мене, коханий! ФОТО

_НОВИНИ ПАРТНЕРІВ / "ФРАЗА":
 17:30 Богословская: "Придет добрая тетя с косой, и все за них порешает"
 16:55 Ющенко мечтает о новой Конституции
 16:36 Тимошенко раздражает украинцев больше Януковича
 15:54 От Тимошенко требуют "проффесорских" денег
 15:32 Бюджет примут через 2 часа?

_ЧЕРНІГІВ Громадський:
 18:49 Повернення вкладів – зобов’язання держави, а не конкретної політичної сили
 17:53 Підсумки шостого року Чернігова на чолі з Олександром Соколовим
 16:33 Чернігів стане туристичним центром!?
 15:01 Депутати відмовили Друцькому. Остаточно?
 13:07 Вадим Антошин не хотів бути соціалістом через Віталія Гольця? (оновлено)
 16:29 Лише 35 % тих, хто має право на безоплатну приватизацію землі скористалися ним
 14:33 Не минуло і десять днів…

_НОВИНИ ПАРТНЕРІВ / "Західна інформаційна корпорація":
 17:00 79-річний закарпатець обгорів через куріння у ліжку
 16:56 Волинь у Новий рік входить без боргів за енергоносії
 16:54 Закарпатські депутати-бютівці хочуть повернутися до питання прапору якнайшвидше
 16:50 Два дні в Івано-Франківській "Просвіті" торгують харчами до новорічних свят
 16:50 На Волині на новорічні свята безпеку забезпечуватимуть 245 працівників міліції і 154 наряди
 16:13 Різдво світла – феєрична передсвяткова експозиція галереї «Зелена канапа»
 16:11 Завтра на Закарпатті мокрий сніг та дощ
РАДІО "Високий Вал"


Слухати новини (+ архів) >>

Слухати
32 kbps




64kbps (mp3)


Регіональні новини:
08.01 | 18:25
Різдвяні старти. Від податківців
08.01 | 17:58
Нові імена «Десни»
08.01 | 17:32
Підприємства Чернігівщини заробили 83,6 мільйонів
08.01 | 17:16
Снігурка роздяглася в Новий рік! ФОТОжарт
08.01 | 16:46
Гідрометцентр прогнозує локальне вимерзання озимих
08.01 | 15:41
Штрафи сплатять три підприємства-монополісти
08.01 | 15:25
Наталія Романова: Після Різдва – екзаменаційна сесія
08.01 | 14:03
Компенсація вкладів: Телефонуйте, запитуйте!
08.01 | 13:42
В тихом омуте... моржи водятся. И моржихи! ФОТО дня
08.01 | 13:25
Правоохоронці склали присягу
08.01 | 13:07
Чернігів виділив кошти на реорганізацію дорожнього руху
08.01 | 12:50
Нові цифрові АТС працють у Чернігівському районі
08.01 | 12:18
На Чернігівщині - незвичайна школа здоров'я
08.01 | 11:50
Поліська страхова компанія сконцентрувала 10,22% Полікомбанку
08.01 | 11:39
Інфляція за підсумками 2007 року склала 16,6%
08.01 | 11:30
«До чистих джерел»: Переможці будуть нагороджені
08.01 | 11:16
Пожежі на Чернігівщині знову призвели до жертв. Загинули четверо.
08.01 | 11:14
Мінімальна зарплата збільшена до 515 грн
08.01 | 10:38
Завітайте на Стародубщину. Віртуально
08.01 | 10:12
Злочинців не зупиняє навіть Різдво
08.01 | 10:03
Вий: Поднимите мне веки! Откройте второй глаз! ФОТОетюд
08.01 | 09:24
Мутанти підкрадаються непомітно!
07.01 | 21:02
Чернігів: ТНМК і «Скрудж» - у фінальному концерті конкурсу молодих талантів
07.01 | 15:29
Мільйон за повітря у селі
07.01 | 15:17
Рибацька гордість! Невидана(има)! ФОТОжарт
  Весь розділ

Статті
М.Гончар:
На Нобелівську премію…
Любов ПОТАПЕНКО:
На Різдво має значення все! Навіть макітра
  Весь розділ

Література
Олена ПОТОЦЬКА:
Борьба с условными рефлексами. (Третья часть)
Людмила КУЦЕНКО:
Баба Яга (старая сказка на новый лад)
  Весь розділ

Огляди ЗМІ
31.07 | 10:26
Андрей ЛУБЕНСКИЙ:
Пятый Универсал. Украинский политический web за неделю
20.07 | 14:07
Андрей ЛУБЕНСКИЙ:
Жить станет веселее? Украинский политический web за неделю
  Весь розділ

Журналістам:
ЧНМП

Цікавинки:
Загрузка ...
Всі новини

META.UA
Загрузка...


Украинская Баннерная Сеть
© 2001-2007, "Високий Вал"
Редакція: info@chernigiv.info

Тел.: (0462) 611-617, 610-608, 674-574
у Києві: (044) 491-88-85, 491-88-83
mob. +38-050-465-53-54
+38-063-336-46-43
+38-068-702-11-02
ICQ: 392-699-056
Skype: Val.UA
© "Високий Вал" (Сіверська інформаційна агенція новин) При будь-якому використанні матеріалів гіперпосилання на www.sian-ua.info є обов'язковим. Публікація у друкованих виданнях - тільки з дозволу Редакції. Редакція може не поділяти точку зору авторів і не несе відповідальності за зміст републікованих матеріалів. *PR-імідж, реклама.